Výzva pro studenty: Zapojte se do mezinárodního kosmonautického sympózia

06.04.2015 10:01

 

Česká kosmická kancelář a Mezinárodní astronautická akademie (IAA) pořádají v Praze ve dnech 29. června až 3. července 2015 mezinárodní sympozium s názvem Humans in Space. Konference je zaměřená na problematiku přítomnosti člověka v kosmickém prostoru a s tím souvisejícího výzkumu a techniky. Místní organizační výbor nabízí studentům možnost účastnit se sympozia a podílet se na jeho technickém zajištění.

Podobně jako v případě Mezinárodního astronautického kongresu, který CSO organizovala v roce 2010, by i v případě sympozia Humans in Space ráda využila výpomoci studentů v průběhu jeho konání. Ta by sestávala zejména z pomoci účastníkům při orientaci v místě konání a v programu sympozia, zodpovídání jednoduchých dotazů a další pomoci organizačnímu výboru. Studenti středních a vysokých škol tak mají jedinečnou příležitost se zdarma zúčastnit významné mezinárodní akce a odměnou jim, mimo získaných zkušeností, může být setkání s významnými vědci, techniky i kosmonauty.

Tato nabídka je otevřená všem studentům splňujícím následující požadavky:

  • Minimální věk 15 let
  • Komunikativní znalost anglického jazyka (znalost dalšího jazyka, jako francouzština, ruština a němčina je vítána)
  • Zájem o kosmonautiku

Na akci je nutné přijít ve společenském oděvu. V případě zájmu kontaktujte autora článku a zašlete stručný životopis a motivační dopis, ve kterém zdůvodníte váš zájem o výpomoc při organizaci sympozia Humans in Space 2015. Vyjádření zájmu je možné zasílat 31. května 2015. Vybraní studenti a náhradníci budou vyrozuměni do 5. června 2015.


Převzato:
[1] CSO: Hledáme mladé dobrovolníky