Výjimečná příležitost pro studenty a mladé výzkumníky - soutěž „Hledáme nové výzkumné talenty“

08.03.2015 17:21

Laboratoř metalomiky a nanotechnologií Mendelovy univerzity v Brně vyhlašuje společně se svými partnery v projektu Společně pro výzkum, rozvoj a inovace soutěž pro studenty a mladé výzkumníky. Soutěž je zaměřena na vývoj technických subsystémů výzkumné stratosférické platformy a jeho experimentálního vědeckého vybavení. Soutěž je realizována v rámci spolupracující a kooperující sítě orientované na vybudování a využívání stratosférické a pozemní výzkumné a vzdělávací infrastruktury STRATO–NANOBIO LAB.

Partneři projektu Společně pro výzkum, rozvoj a inovace vyhlašují soutěž na podporu inovací a výzkumu s názvem „Hledáme nové výzkumné talenty“. Soutěž je orientována na mladé lidi z obou stran česko-slovenské hranice, které bychom chtěli podpořit a motivovat do inovačních aktivit směrem k návrhu a vývoji vybraných komponent stratosférické platformy, jak části technologické, tak vědecké.

Odborná soutěž pro vysokoškolské studenty a mladé výzkumníky, je rozdělena do dvou tematických oblastí:

  1. experimentů v oblasti biosenzoriky
  2. technického řešení vybraných subsystémů stratosférické platformy – konkrétně oboustranná komunikace, přenos dat, základní palubní systémy

Soutěž je vyhlášena na obou stranách hranice, tedy ve Slovenské republice i České republice. Nápady, náměty či návrhy musí být rozpracovány na požadovanou úroveň. V případě nedostatků je soutěžící tým vyzván organizátory k doplnění. Soutěžní návrhy je možné do soutěže přihlašovat na níže uvedené kontakty průběžně od 9. 2. 2015 do 15. 3. 2015.

Vybraný experiment a technické řešení subsystémů bude realizováno v období od 1. 4. 2015 do 30. 4. 2015 a v průběhu měsíce května 2015 budou zařízení prakticky otestována při zkušebním letu do stratosféry.

Odměnou úspěšným týmům tedy bude možnost své návrhy a experimenty v rámci aktivit projektu zrealizovat, odzkoušet a ve spolupráci s dalšími odborníky a techniky své přístroje a experimenty otestovat při jediném plánovaném letu stratosférického balónu.

V rámci projektu SpVRI zajišťuje soutěž po administrativní a komunikační stránce Hvězdárna Valašské Meziříčí, příspěvková organizace. Podrobnější podmínky a přihlášku do soutěže najdete na webových stránkách partnerů projektu nebo si je můžete vyžádat u administrátora soutěže.

Formuláře je stažení najdete na webové stránce Hvězdárny Valašské Meziříčí.