Letní škola vědy a techniky

14.06.2014 13:54

 

Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vás zve na přeshraniční Letní školu vědy a techniky, která se koná ve dnech 22. až 26. července 2014 v areálu hvězdárny. Zajímavá pětidenní akce je určena žákům 8. a 9. tříd ZŠ a studentům škol středních, ale také případným zájemcům z řad pedagogických pracovníků či pracovníků vzdělávacích institucí. Velký důraz bude kladen na praktickou a samostatnou činnost účastníků. Akce je pořádána v rámci projektu Vědou a technikou ke společnému rozvoji.

Cílem Letní školy vědy a techniky (LŠVT) je vyhledávat a podporovat aktivní zájemce o vědu a techniku mezi žáky a studenty, ale i mezi pedagogy či pracovníky vzdělávacích institucí a nabídnout jim možnost dalšího odborného rozvoje a navázání spolupráce s kolegy na druhé straně hranice.

Letní škola nabídne nejen teoretické příspěvky a přípravu, ale hlavně praktické aktivity z různých oblastí vědy a techniky. Jako lektoři jsou pozváni odborníci a praktici z daných oborů se zkušenostmi v oblasti vzdělávání. Praktickými činnostmi, astronomickými pozorováními i praktickými úlohami budou účastníky provázet odborní pracovníci Hvězdárny Valašské Meziříčí, p. o. Program je koncipován tak, že každý den letní školy bude věnován jednomu tématu či oblasti. To umožní intenzivní teoretickou přípravu a následné využití nabytých poznatků při praktických úlohách a aktivitách.

Počet účastníků akce je s ohledem na velký podíl praktických činností a ubytovací kapacity stanoven na nejvýše 18 osob. Pro účastníky akce a další zájemce bude připraven malý sborník vzdělávacích a výukových materiálů, návodů a rad využitelných nejen ve školách a vzdělávacích institucích příhraniční oblasti.

Podrobný denní program a organizační pokyny najdete v obsáhlém článku na internetových stránkách hvězdárny.

Těšíme se na setkání s Vámi.