Fantastické aktivity České kosmické kanceláře v červnu 2015

06.06.2015 12:08

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře upozorňuje na aktuálně zařazené a probíhající programy pro studenty, mladé vědce a ostatní mladé zájemce o kosmonautiku. Zapojte se výtvarné soutěže, zajděte si na mimořádnou konferenci, vyleťte na Mars nebo si vyberte jednu z možnosti dlouhodobých studijních stáží!

DĚTSKÁ VÝTVARNÁ SOUTĚŽ S EVROPSKOU SONDOU CHEOPS

V roce 2017 bude do vesmíru vypuštěna evropská sonda CHEOPS, určená ke studiu exoplanet. Na palubě ponese i kresby 3000 evropských dětí. Pokud ti je mezi 8 a 14 lety, můžeš i Ty přidat svůj výkres do vesmírné galerie. Uzávěrka příjmu výkresů je 31. října 2015.

Určeno pro kategorii: základní školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/detske-kresby-na-sonde-cheops

KONFERENCE PRO ČESKÉ STUDENTY A MLADÉ PROFESIONÁLY SE ZÁJMEM O KOSMONAUTIKU

Česká kosmická kancelář společně s Českým vysokým učením technickým (ČVUT) v Praze organizují konferenci nazvanou Czech Space Day 2015. Je určena všem studentům a mladým profesionálům se zájmem o aktivní zapojení do kosmonautiky. Akce se uskuteční odpoledne 3. července 2015 v prostorách ČVUT.

Určeno pro kategorii: střední školy, vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/csd2015

2015 IPMC YOUNG PROFESSIONALS WORKSHOP

CSO má díky členství ve výboru IPMC možnost nominovat účastníky z České republiky na workshop, který výbor pořádá těsně před začátkem Mezinárodního astronautického kongresu IAC. Letošní workshop se bude konat 11. října 2015 v izraelském Jeruzalémě.

Určeno pro kategorii: střední školy, vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/2015-ipmc-yp-workshop

ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽÍ SGAC O CESTU NA IAC

Studenti a mladí profesionálové ve věku od 18 do 35 let mají možnost se zapojit do dvou soutěží pořádaných Space Generation Advisory Council (SGAC) a vyhrát finanční zajištění cesty na Mezinárodní astronautický kongres, IAC 2015 a kongres SGAC v Jeruzalémě.

Určeno pro kategorii: střední školy, vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/souteze-ioem-2015-maa-2015

SOUTĚŽ PRO ČESKÉ STUDENTY O CESTU NA KONGRESY IAC A SGC DO JERUZALÉMA

Česká kosmická kancelář, Space Generation Advisory Council, Gisat a Serenum vyhlašují soutěž Czech Space Competition 2015 určenou pro české studenty. Vítěz vyhraje cestu na kongresy International Astronautical Congress a Space Generation Congress, které se budou konat letos v říjnu v izraelském Jeruzalémě.

Určeno pro kategorii: střední školy, vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/csc2015

STARTUJE EXPEDICE MARS 2015

V neděli 12. dubna 2015 odstartoval v libereckém vědeckém centru IQLANDIA v rámci programu Víkend kosmonautiky již dvanáctý ročník mezinárodní dětské a studentské soutěže Expedice Mars, kterou pořádá Dětská tisková agentura společně s Českou kosmickou kanceláří a Slovenskou organizací pro vesmírné aktivity. Mladí zájemci o kosmonautiku a moderní vědu ve věku 13-18 let se mohou do soutěže hlásit až do konce července 2015.

Určeno pro kategorii: základní školy, střední školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.expedicemars.eu

UKONČENÍ EXPEDICE MARS 2014: STUDENTSKÝ REKORD V DÉLCE SIMULOVANÉHO KOSMICKÉHO LETU

Jedenáctý ročník mezinárodní studentské soutěže Expedice Mars skončil v druhé polovině února roku 2015 finálovým programem deseti nejlepších českých a slovenských studentů, kteří úspěšně prošli téměř celým rokem plným úkolů, výcviku a získávání znalostí z kosmonautiky, astronomie, fyziky a dalších moderních vědních oborů.

Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/ukonceni-expedice-mars-2014

STAŇTE SE NÁRODNÍM KONTAKTNÍM BODEM SPACE GENERATION ADVISORY COUNCIL PRO ČESKOU REPUBLIKU

Na konci března se uvolnila pozice Národního kontaktního bodu pro organizaci Space Generation Advisory Council v České republice. Studenti a mladí profesionálové, kteří mají zájem stát se styčnou osobou mezi touto mezinárodní organizací a českou komunitou, mají příležitost se přihlásit.

Určeno pro kategorii: vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/sgac-hleda-narodni-kontaktni-bod

ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽÍ $PACE IS BUSINESS A SPACE SOLAR POWER

Space Generation Advisory Council vyhlašuje dvě soutěže určené pro studenty a mladé profesionály ve věku od 18 do 35 let. První se zaměřuje na podnikání a investování v kosmonautice, druhá na využívání solární energie. Vítězové obou soutěží získají finance na cestu na kongres SGAC a Mezinárodní astronautický kongres v Jeruzalémě.

Určeno pro kategorii: vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/souteze-sib-2015-ssp-2015

NABÍDKA DLOUHODOBÝCH STUDENTSKÝCH STÁŽÍ NA ÚSTAVU TECHNICKÉ A EXPERIMENTÁLNÍ FYZIKY ČVUT

Ústav technické a experimentální fyziky ČVUT nabízí dlouhodobé stáže pro studenty i absolventy středních a vysokých škol. Stáže jsou zaměřeny na zpracování dat z přístroje SATRAM na družici Proba-V a na práci s urychlovačem Van de Graaff. Tato nabídka je jedinečnou příležitostí, jak se stát součástí přední vědecké organizace.

Určeno pro kategorii: střední školy, vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/utef-cvut-hleda-spolupracovniky

Další informace

Více o programech pro studenty a mladé zájemce o kosmonautiku najdete na stránkách Centra studentských aktivit České kosmické kanceláře
https://www.czechspace.cz/cs/prilezitosti/vzdelavani.

O úspěších českých studentů na mezinárodních akcích si můžete přečíst na webových stránkách https://www.czechspace.cz/cs/uspechy-studentu.

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře
Prvního pluku 17, 180 00 Praha 8
Milan Halousek, tel.: 602 153 564, e-mail: halousek@czechspace.cz
(na této e-mailové adrese se můžou i další zájemci přihlásit k odběru informací o studentských programech a zajímavých akcích České kosmické kanceláře, Evropské kosmické agentury a dalších organizátorů)

Další informace o dění v české kosmonautice získáte na stránkách České kosmické kanceláře https://www.czechspace.cz.

Zdroje a doporučené odkazy:
[1] Česká kosmická kancelář