Astrofotografická soutěž "Photo Nightscape Awards (PNA)"

15.03.2014 09:24

 

Francouzská společnost "Ciel et Espace Photos" ve spolupráci s Evropskou jižní observatoří (ESO) vyhlašuje novou astrofotografickou soutěž "Photo Nightscape Awards (PNA)". ESO, jakožto partner organizující společnosti, věnuje vítězi profesionální kategorie výlet na Paranal, domov velkého dalekohledu ESO (VLT) a součást budovaného komplexu Paranal-Armazones.

V prvním ročníku soutěže jsou vypsány dvě kategorie: "Pro" a "Espoir" (naděje). Kategorie "Pro" je přístupná všem fotografům z celého světa, podmínkou je, že už někdy publikovali nebo prodali nějakou svou fotografii. Kategorie "Espoir" je určena pouze fotografům francouzské národnosti, kteří zatím nikdy žádné fotografie nepublikovali ani neprodali.

Zájemci o soutěž musí vyplnit registrační formulář (pokud nejsou zletilí, tak i rodičovský souhlas). Detailnější informace a pravidla soutěže se nacházejí na stránkách soutěže. Oznámení se objeví na facebooku PNA.

Ceny budou uděleny devátého listopadu 2014 na Les rencontres du Ciel et de l’Espace (RCE) - třídenní konferenci amatérských a profesionálních astronomů v Paříži (Cité des Sciences et de l'Industrie in Paris, France).

Důležitá data:

  • Všechny fotky musí být pořízeny mezi 1. 1. 2014 a 31. 8. 2014
  • Termín pro zaslání fotek je 31. 8. 2014
  • Výhry budou oznámeny 9. 11. 2014
  • Vítěz pojede na Paranal během jara 2015 (jara na severní polokouli)

 

Odkazy: