Studentské aktivity České kosmické kanceláře 2015

08.03.2015 17:27

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře upozorňuje na aktuálně zařazené a probíhající programy pro studenty, mladé vědce a ostatní mladé zájemce o kosmonautiku.

 

WORKSHOP ESA PRO UČITELE V NIZOZEMSKÉM NOORDWIJKU

ESA organizuje ve dnech 8. až 10. července 2015 další z tradičních vzdělávacích workshopů pro učitele přírodovědných předmětů, matematiky a příbuzných oborů ze základních a středních škol členských a spolupracujících států ESA. Workshop se uskuteční v technologickém centru ESTEC. Uzávěrka přihlášek je 3. dubna 2015 ve 12 hodin
Určeno pro kategorii: základní školy, střední školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/letni-workshop-pro-ucitele

 

SPACE GENERATION FUSION FORUM 2015

Space Generation Advisory Council pořádá 12. a 13. dubna 2015 Space Generation Fusion Forum, které se uskuteční v rámci Space Symposium v Colorado Springs v USA. Přihlášku je možné podávat do 28. března 2015, do 6. března 2015 je navíc možné požádat o grant na úhradu veškerých nákladů spojených s cestou.
Určeno pro kategorii: vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/sgac-fusion-forum-2015

 

SOUTĚŽ O NÁVRH BAREVNÉHO ŘEŠENÍ PODVODNÍ STANICE H03 DEEPLAB

Hydronaut – Centrum kosmického výzkumu a Česká kosmická kancelář vyhlašují soutěž o návrh barevného řešení podvodní stanice H03 DeepLab. Soutěž probíhá ve dvou kategoriích do- a nad 15 let. Uzávěrka soutěže je 15. března 2015. Na nejlepší návrhy čekají věcné odměny projektu Hydronaut a od České kosmické kanceláře.
Určeno pro kategorii: základní školy, střední školy, vysoké školy, veřejnost
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/pomalujte-podvodni-stanici

 

EVROPSKÝ KOSMICKÝ KEMP V NORSKU

European Space Camp pro studenty se zájmem o kosmonautiku, fyziku, matematiku a další přírodní vědy ve věku 17-20 let se letos koná na základně Andøya Space Center v severním Norsku od 25. června do 2. července 2015. Účast (bez dopravy) včetně ubytování a stravování je zdarma. Uzávěrka přihlášek je 1. dubna 2015.
Určeno pro kategorii: střední školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/european-space-camp-2015

 

NABÍDKA DLOUHODOBÝCH STUDENTSKÝCH STÁŽÍ NA ÚSTAVU TECHNICKÉ A EXPERIMENTÁLNÍ FYZIKY ČVUT

Ústav technické a experimentální fyziky ČVUT nabízí dlouhodobé stáže pro studenty i absolventy středních a vysokých škol. Stáže jsou zaměřeny na zpracování dat z přístroje SATRAM na družici Proba-V a na práci s urychlovačem Van de Graaff. Tato nabídka je jedinečnou příležitostí, jak se stát součástí přední vědecké organizace.
Určeno pro kategorii: střední školy, vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/utef-cvut-hleda-spolupracovniky

 

LETNÍ ŠKOLA ALPBACH 2015: KVANTOVÁ A FUNDAMENTÁLNÍ FYZIKA VE VESMÍRU

Letošní ročník letní školy pro vysokoškolské studenty, vědce a inženýry se zájmem o kosmické vědy a technologie v rakouském Alpbachu v Tyrolských Alpách se bude konat v termínu 14. - 23.7.2015. Tématem bude kvantová a fundamentální fyzika ve vesmíru. Uzávěrka přihlášek je 31.3.2015.
Určeno pro kategorii: vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/alpbach-summer-school-2015

 

SOUTĚŽ MLADÝCH PROGRAMÁTORŮ A DESIGNERŮ DRUŽIC V PROSTŘEDÍ MINECRAFT

Evropská organizace pro výzkum meteorologickými satelity EUMETSAT ve spolupráci se společností LEGO vyhlašují soutěž pro všechny mladé konstruktéry pracující v herním prostředí Minecraft ve vyprojektování reálných nebo fiktivních družic. Soutěž je určena mladým tvůrcům ve věku od 6 do 16 let a její uzávěrka je 30. dubna 2015.
Určeno pro kategorii: základní školy, střední školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/vyprojektujte-druzici-v-minecraftu

 

KOSMOS-NEWS PARTY 2015

Patnáctý ročník mezinárodní konference pro amatérské zájemce o pilotovanou kosmonautiku, historii kosmonautiky a nové trendy v dobývání kosmu KOSMOS-NEWS PARTY 2015 se uskuteční od pátku 24. do neděle 26. dubna 2015 v Pardubicích. Pro účastníky je připravena více desítka přednášek a diskusních pořadů předních českých i zahraničních odborníků na kosmonautiku a bohatý doprovodný program po celé tři dny konání konference.
Určeno pro kategorii: veřejnost
Další informace najdete na adrese:
https://knp.kosmo.cz

 

CSO a IAA pořádají v roce 2015 mezinárodní konferenci o problematice člověka ve vesmíru

Česká kosmická kancelář a Mezinárodní astronautická akademie pořádají 29. června až 3. července 2015 sympozium Humans in Space. Hlavními tématy je problematika přítomnosti člověka v kosmickém prostoru, kosmická medicína a zajištění životních podmínek včetně potřebných simulačních a analogových studií na Zemi. Podání abstraktu je prodlouženo do 15. března 2015
Určeno pro kategorii: vysoké školy
Další informace najdete na adrese:
https://www.czechspace.cz/cs/humans-space-2015

 

Další informace

Více o programech pro studenty a mladé zájemce o kosmonautiku najdete na stránkách Centra studentských aktivit České kosmické kanceláře
https://www.czechspace.cz/cs/prilezitosti/vzdelavani

O úspěších českých studentů na mezinárodních akcích si můžete přečíst na webových stránkách
https://www.czechspace.cz/cs/uspechy-studentu

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře

Prvního pluku 17, 180 00 Praha 8 
Milan Halousek, tel.: 602 153 564, e-mail: halousek@czechspace.cz
(na této e-mailové adrese se můžou i další zájemci přihlásit k odběru informací o studentských programech a zajímavých akcích České kosmické kanceláře, Evropské kosmické agentury a dalších organizátorů)
Další informace o dění v české kosmonautice získáte na stránkách České kosmické kanceláře https://www.czechspace.cz